SAJTÓKÖZLEMÉNY - Aidita

AIDITA ÉPÍTÉSI IPARI ÉS KERESKEDELMI KFT.
Title
Tartalomhoz ugrás

SAJTÓKÖZLEMÉNY

                                                                                    
2019 | 05 | 15
 
AIDITA Építési, Ipari és Kereskedelmi Kft.
 
AIDITA KFT. PÉCSI TELEPHELY/LAKATOSMŰHELY
 
 
Sajtóközlemény           
 
LÉTSZÁMFEJLESZTÉS A PÉCSI SZÉKHELYŰ AIDITA KFT.-NÉL A GYAKORNOKI PROGRAM
SEGÍTSÉGÉVEL
 
 
Befejeződött az AIDITA Kft. fejlesztési projektje, melynek megvalósítása 2017. december közepén indult. A projektjavaslat 6 467 774 Ft összegű, vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült.
 
 A GINOP-5.2.4-16-2017-02015 azonosítószámon nyilvántartásba vett projekt elsődleges célja a vállalkozás statisztikai létszámának növelésével együtt járó, gyakornokok, illetőleg fiatal pályakezdők foglalkoztatásának elősegítése, illetve közvetlen munkahelyteremtés volt. A gyakornoki program hozzájárult az alkalmazott fiatalok munkahelyi tapasztalatszerzéséhez, a korábbiakban megszerzett szakképesítés gyakorlati hasznosulásához.
 
A pályakezdő fiatalok gyakorlati foglalkoztatását, mely – 2017. december 11-én indult - támogató mentor feladatok teljesítésével a munkahelyi tapasztalatszerzés még hatékonyabban tudott megvalósulni.
 
A program közvetlen hatásaként a vállalkozás bővíteni tudta foglalkoztatotti létszámát, hiszen 3 fő fiatalnak tudott munkát biztosítani (hegesztő munkakörben), ezáltal fejlesztve kapacitásait is. A pályázat egyértelmű hatásaként a vállalkozás versenyképességének, hatékonyságának növelése vált elérhetővé.
  
A projekt célja 3 fő pályakezdő gyakornok felvétele és hosszú távú foglalkoztatása volt, illeszkedve a cég tevékenységeihez: 3 fő hegesztő végzettséggel rendelkező gyakornok foglalkoztatása (OKJ: 34 521 06 - hegesztő) volt a cél.
 
A program tehát 2017. december 11-én indult 2 gyakornok felvételével/munkába állításával. Esetükben a továbbfoglalkoztatási kötelezettség is teljesült már. A harmadik gyakornok felvételére 2018. augusztus 15-én került sor. E gyakornok esetében a 4,5 hónapos továbbfoglalkoztatási kötelezettség még tart.
 
 
A megvalósítás időszaka alatt 1 személycsere történt, bár a bevonás, illetőleg személycsere csak a továbbfoglalkoztatással kapcsolatos kedvezményezetti kötelezettségvállalást érintette, a tervezett bérelszámolást már nem.
  
A program keretein belül a munkába állással kapcsolatos költségek kerültek finanszírozásra a kötelező tájékoztatási és nyilvánosság biztosítási, valamint adminisztrációs feladatok teljesítése mellett. A kft. technológiai színvonala, adottságai miatt a programban eszközfejlesztés közvetlenül nem valósult meg. A korábbiakban már teljesült beruházások megfelelő technikai feltételeket biztosítottak a program eredményes lebonyolításához.
 
A cég a munkavégzéshez szükséges munkaruhát és munkavédelmi felszereléseket szintén biztosította a gyakornokok számára.
  
Az AIDITA Kft. a Gyakornoki programnak köszönhetően a foglalkoztatás bővítésére, 100 %-os mértékű, 6 467 774 Ft összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projekt megvalósítási időszaka 2017. december 11. – 2019. május 15. között zajlott. A továbbfoglalkoztatás jelenleg is zajlik.
 
A projekt pályázat szempontjából elszámolható összköltsége 6 467 774 Ft.
  
A fejlesztés a Magyar Állam, valamint az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.
 
További információ kérhető:
 Váradi János, ügyvezető
 
AIDITA Építési, Ipari és Kereskedelmi Kft.
Elérhetőség: +36-30/9469-541
www.aidita.hu
Webdesign: Bimbó József Pécs
Vissza a tartalomhoz